//
FA
EN AR

پاپ اسمیر

پاپ اسمیر

پاپ اسمیر که به آن تست پاپ نیز می‌گویند، یک روش غربالگری سرطان دهانه رحم است. وجود سلول های پیش سرطانی یا سرطانی بر روی دهانه رحم را تشخیص می ‌دهد.

در طی پاپ اسمیر، سلول‌های دهانه رحم به آرامی خراشیده می‌شوند، به آزمایشگاه ارسال شده و از نظر رشد غیرطبیعی بررسی می‌شوند. این روش ممکن است کمی ناراحت کننده باشد، اما معمولاً درد زیاد و طولانی مدت ایجاد نمی کند.

 

 

تکرار آزمایش:

تکرار آزمایش‌های غربالگری از کشوری به کشور دیگر متفاوت است؛ توصیه می‌شود به صورت منظم سه سال یک بار تا سن ۶۵ سال تست پاپ اسمیر انجام شود و از سن ۶۵ سالگی به بعد، در صورت منفی بودن نتایج تست‌های پیشین، دیگر نیازی به غربالگری نیست. در سن بالای سی سال می‌توان در صورت انجام همزمان تست پاپ اسمیر با تست اچ پی وی، تست پاپ اسمیر را هر پنج سال یک بار انجام داد. انجام سالانه این تست در افراد سیگاری و مبتلا به نقص سیستم ایمنی و مصرف کورتون و سابقه شیمی درمانی و افراد مبتلا به ایدز توصیه می‌شود.

 

آمادگی برای انجام تست پاپ اسمیر:

جهت اطمینان از موثر بودن نتایج تست پاپ اسمیر قبل از آزمایشات به نکات زیر توجه داشته باشید:

دو روز قبل از انجام تست پاپ اسمیر از رابطه جنسی، دوش واژینال، داروهای واژینال، فوم‌ها، کرم‌ها یا ژل‌های اسپرم کش باید خودداری کنید؛ چون ممکن است سلول‌های غیر طبیعی شسته و پنهان شوند.

تا حد امکان توصیه می‌شود که طی دوران قائدگی این تست را انجام ندهید و سه روز پس از اتمام آن اقدام کنید.

 

نحوه انجام تست پاپ اسمیر:

تست پاپ اسمیر تنها چند دقیقه طول خواهد کشید. می‌بایست به پشت روی تخت دراز بکشید و زانوهای خود را خم کنید. پاشنه‌های پا در قسمتی به نام رکاب قرار دارد. پزشک ابزاری به نام اسپکولوم را به آرامی در واژن قرار می‌دهد.

اسپکولوم دیواره‌های واژن را از یکدیگر جدا می‌کند تا پزشک به راحتی بتواند دهانه رحم را مشاهده کند. قرار دادن اسپکولوم ممکن است باعث ایجاد احساس فشار در ناحیه لگن شود.

سپس پزشک با استفاده از یک وسیله نرم به نام اسپاچول نمونه‌هایی از سلول‌های دهانه رحم را خارج می‌کند.

 

پس از انجام تست پاپ اسمیر:

بعد از انجام تست پاپ اسمیر می‌توانید بدون هیچ محدودیتی فعالیت‌های عادی و روزمره خود را ادامه داد. بسته به نوع آزمایش پاپ، نمونه سلول جمع‌آوری شده از دهانه رحم به ظرف مخصوص منتقل می‌شود.

نمونه‌ها به آزمایشگاه منتقل می‌شوند و در زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مشخصه‌هایی در سلول‌ها که نشانه‌دهنده سرطان یا وضعیت پیش سرطانی است مورد بررسی قرار گیرد.