//
FA
EN AR

یوگا

توضیحات

 

ناباروری مبارزه ای خاموش است که به سرعت در حال افزایش است. زنانی که تحت درمان ناباروری قرار می گیرند، نه تنها از نظر عاطفی، بلکه از نظر اجتماعی نیز استرس فوق العاده ای را تجربه می کنند. این فرضیه وجود دارد که استرس می تواند باروری را مختل کند اما مطالعات نشان می دهد که یوگا نقش موثری در کاهش استرس دارد.

بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، بیش از 12 ماه رابطه جنسی منظم و محافظت نشده به عنوان ناباروری در نظر گرفته می شود. تشخیص ناباروری باعث کاهش عزت نفس می شود و می تواند مشکلات زناشویی را تشدید کند در نتیجه ممکن است منجر به احساس انزوا شود. استرس روانشناختی و احساس پریشانی ممکن است بر شانس باروری قابل قبول با درمان IVF تأثیر منفی بگذارد. یک مطالعه نشان داد که زنان نابارور که تحت درمان روانشناس هستند، کمتر احتمال دارد که درمان ناباروری را شروع کنند و به پایان برساندند. درمان ناباروری خود استرس را برای زوجین نابارور تشدید می کند، که احتمال شکست این فرآیند را افزایش می دهد، بنابراین ناراحتی بیمار، عامل مهمی است که قبل از شروع درمان باید در نظر گرفته شود.

یوگا بر تنظیم سبک زندگی از طریق تمرینات ذهن و بدن متمرکز است. این سیستم درمانی، آرامش جسمی و ذهنی را افزایش داده و استرس و اضطراب را کاهش می دهد. استرس یکی از مهم ترین علل ناباروری است که در چرخه قاعدگی و تخمک گذاری اختلال ایجاد می کند. مزایای تمرین منظم یوگا، محدود به زنان نابارور نیست. بلکه بر طبق مطالعات تعداد اسپرم، حرکت اسپرم و ترشحات پروستات پس از تمرینات منظم یوگا بهبود می باید. همچنین این حرکات می تواند باعث بهبود اختلالات سیستم ایمنی، واریکوسل و زود انزالی گردد.

تحقیقات نشان داده اند که یوگا می تواند درد، افسردگی، اضطراب و استرس را کاهش و سرعت زایمان طبیعی را افزایش دهد و همچنین نتایج مراحل درمان ناباروری را بهبود بخشد و توانایی زوجین برای باردار شدن را افزایش دهد.

یوگا ترکیبی از تنفس، مدیتیشن و وضعیت بدنی است تا هماهنگی را در سیستم چاکرا ایجاد کند. همچنین برای بیدار کردن نیروی حیاتی ضروری، معروف به انرژی کندالینی، که در چاکرای پایه در ریشه ستون فقرات قرار دارد، استفاده می شود.

 

 

برنامه پیشنهادی ما در دوره یوگا

ایده آل ترین حالت این دوره، به صورت 3 ماهه و شامل 8 جلسه در ماه است. 8 جلسه اول دوره باید قبل از شروع درمان آغاز گردد و 16 جلسه انتهایی در طول دو ماه بعد از شروع اولین جلسه درمان ART در دوره های یک ماهه انجام می گردد.

دوره به صورت آنلاین و در صورت نیاز یک جلسه در ماه به صورت حضوری برگزار می گردد.

انتظارات پس از پایان دوره شامل :

 

کاهش استرس:

شامل تکنیکهای تنفسی و مراقبه است که به بیماران کمک میکند آرامش بیشتری را تجربه کنند. این حرکات در جهت تنظیم ترشحات هورمو نی است.

 

افزایش بازدهی درمان:

شامل حرکات مرتبط با افزایش انرژی، انعطاف پذیری بدن و آگاهی بدنی در جهت تقویت عضلات لگنی، تقویت تخمدانها و رحم و بهبود رابطه جنسی بیماران

 

آماده سازی برای درمان:

شامل حرکات کمک کننده به بیماران در جهت آماده سازی ذهن و بدن برای درمان، ارائه روش مدیریت استرس و افزایش انگیزه و حس بهتر در پروسه چالش برانگیز درمان.

 

افزایش تمرکز و اعتماد به نفس:

شامل حرکات مراقبه و مدیتیشن جهت کنترل بر ذهن و جسم است. شروع هر روند درمانی قطعا با هیجاناتی برای بیمار همراه است که همزمان با افزایش اعتماد به نفس و آرامش بیمار می توان هیجانات را در جهت ارتقا فرایند درمان استفاده کرد.

 

بهبود رژیم غذایی:

شامل پیشنهادات غذایی یوگایی مناسب و سالم در جهت افزایش آنتی اکسیدانها می باشد. البته گفتنی است که حرکات یوگا عادات غذایی را به سمت تمایل به خوردن غذاهای سالم هدایت می کند. در روند این پروسه، بیماران نیازمند حمایت جسمانی هستند که با رژیم غذایی روزانه مناسب می توان تا حدود زیادی آنها را در رسیدن به نتایج رضایت بخش یاری رساند.