//
خیر
برای اینکه بدانید عملتان موفقیتآمیز بوده است یا نه، لازم است چند ماهی دست نگه دارید تا وجود اسپرم در مایع منی بررسی شود. پزشکتان طی چهار تا شش ماه، نمونه مایع منی را بررسی میکند.
این عمل جراحی عوارض آنچنانی ندارد و بهندرت ممکن است عوارض زیر بعد از عمل رخ دهد:
که در این صورت حتما به پزشک مراجعه کنید.
اگر عمل بازگشت وازکتومی را زیر نظر یک جراح مجرب انجام داده باشید، شانس موفقیتآمیز بودن عملتان به اندازه کافی بالا است. بنابراین تکرار دوباره این عمل تفاوتی در نتیجه آن ایجاد نخواهد کرد.
بله، ارولوژیست میتواند به کمک یک سوزن یا طی یک عمل ساده مقداری اسپرم از بیضه یا لولههای منی واقع در بیضه خارج کند. برای اینکه بتوانید با این اسپرمها فرزنددار شوید، لازم است لقاح درون آزمایشگاهی (IVF) یا تزریق اسپرم به داخل تخمک (ICSI) انجام دهید
خیر
بهترین و قطعی ترین روش تشخیص واریکوسل معاینه توسط جراح کلیه و مجاری ادراری می باشد.
سونوگرافی دومین روش تشخیص است.
- از سرپا ایستادن های غیرضروری اجتناب کنید.
۲- از زورزدن های غیرضروری دوری کنید.
۳- بیضه ها را حتی الامکان سرد نگاه دارید و از جکوزی و آب گرم اجتناب نمائید.
۴- مصرف سیگار را قطع کنید.
۵- از انجام ورزش و فعالیتهای شدید بدنی تا ۲ ماه بعد از عمل اجتناب کنید.
عموماً واریکوسل از دوره جوانی شروع می شود و اغلب پس از ازدواج و به علت ناباروری مردان در معاینه کشف می شود.
خیر
• خونریزی که باعث خیس شدن باند محل بیوپسی شود.
• هماتوما (تجمع خون زیر پوست)
• درد شدید یا ورم در کیسه بیضه
• تب یا لرز
نمونه برداری از بیضه ها یک عمل سرپایی است. این تست ممکن است ۲۰ دقیقه طول بکشد.
تمام نکات لازم بعد از جراحی به شما توصیه میشود و ممکن است برخی از نکات مختص خود فرد باشد. به طور کلی به مدت یک هفته بعد از عمل از برقراری رابطه جنسی خودداری کنید.
برخی بانوان روز بعد به فعالیت روزانه خود باز میگردند، این موضوع بسته به وضعیت جسمانی فرد متفاوت است.
مشکلات بیهوشی
عفونت
آسیب رسیدن به گردن رحم شما
مشکلات تجمع گاز یا مایع در رحم
آسیب به ارگانهای مجاور مثل مثانه، روده یا تخمدان
بیماری التهابی لگن
برخی از بانوان در طول هیستروسکوپی احساس درد ندارند. اما برای برخی، این موضوع می تواند دردناک باشد.
هیسترسکوپی می تواند تشخیصی یا درمانی باشد. یکی از رایج ترین موارد استفاده از هیستروسکوپی، یافتن علت خونریزی غیر طبیعی رحم است. خونریزی غیرطبیعی می تواند به این معنی باشد که خونریزی دوره های قاعدگی یک فرد سنگین تر یا طولانی تر از معمول است یا کمتر یا بیشتر از حد معمول طول می کشد. خونریزی بین دوره های قاعدگی هم غیرطبیعی است.
آسیب دیدن عروق خونی شکم و ساختارهای لگن
آسیب عصبی
امکان وجود واکنشهای آلرژیک
لخته شدن خون
تحریک پوست
مدت زمان این دوران متغیر بوده و به عوامل مختلفی بستگی دارد. گاهی بیمار پس از چند ساعت ترخیص میشود و گاهی لازم است یک تا چند روز بستری شود.
به بیمار بیهوشی عمومی داده میشود، یک برش کوچک نزدیک ناف زده میشود و ابزار لاپاراسکوپی از طریق این برش به داخل فرستاده می شود. علاوه بر این برش یک برش دیگر در زیر آن ایجاد تا جراح بتواند اعضای مورد نظر را بررسی نماید.
امروزه از روش لاپاراسکوپی هم در حوزه لگن و هم در حوزه شکم استفاده میشود. درآوردن فیبرومهای رحمی، کیستهای تخمدان و بستن لولههای رحمی از جمله مواردی است که میتوان در مورد آنها از روش لاپاراسکوپی استفاده کرد.
یکی از موارد مهم استفاده از روش لاپاراسکوپی، تشخیص علل نازایی در زنان است. به همین دلیل در مورد نازاییهایی که علت خاصی برای آنها پیدا نشده است و معاینات و آزمایشات بیمار مشکلی را نشان نمیدهد، میتوانیم از این روش استفاده کنیم، چون برخی مشکلاتی که در آزمایشها و سونوگرافیها مشخص نمیشود، با این روش قابل تشخیص است.
یکی از موارد استفاده از لاپاراسکوپی، تشخیص و درمان اندومتریوز است.اندومتریوز نوعی بیماری در خانم هاست که تنها روش تشخیص قطعی آن، لاپاراسکوپی است.
جراحی لاپاراسکوپی مزایای زیادی نسبت به جراحی باز دارد. دوره بستری بعد از لاپاراسکوپی کوتاه تر از روش سنتی است.
به علاوه، از آنجایی که در جراحی لاپاراسکوپی برش ها کوچک هستند، احتمال عفونت زخم ها کم است. بیماران اغلب درد کمتری را در جراحی لاپاراسکوپی گزارش میکنند.
بله، میتوان ناهنجاری های داخل رحم همچون میوم، پولیپ، سپتوم رحم و هایپرپلازی اندومتر را بررسی کرد.
خیر، رزکتوسکوپی عملی است که نیاز به بستری شدن ندارد.
رزکتوسکوپ را به عنوان میکروسکوپی میشناسیم که عمل آندوسکوپی را در عمل جراحی رحم و پروستات یا مثانه و مجاری ادرار انجام میدهد.به این شکل که از طریق مجاری ادرار در مردان و یا واژن در زنان وارد پروستات یا رحم میشود و به تسکین درد و درمان بیماریهای مربوط به این اعضا کمک مینماید.
تمام ازمایشات هورمونی به طور کامل برای زنان انجام میشود. همچنین انجام اسپرموگرام(آزمایش مایع منی جهت بررسی اسپرم ها) برای مرد نیز ضروری میِباشد. بررسی ذخیره تخمدان و سونوگرافی جهت بررسی تخمدانها، رحم و لوله ها نیز انجام میگیرد. اگر نیاز به هیستروسکوپی و لاپاراسکوپی و یا هر اقدام دیگری باشد، نیز قبل از این عمل انجام خواهد گرفت.
توصیه میشود قبل از تخمک کشی، رژیم غذایی سالم شروع شود و مصرف دخانیات قطع گردد. در تمام طول فرآیند IVF تا بعد از انتقال جنین باید از مصرف الکل و سیگار خودداری نمود.
آماده سازی برای تخمککشی حدودا دو هفته طول میکشد. در این مدت باید چندین آزمایش، سونوگرافی و معاینات پزشکی انجام گیرد و از داروهای هورمونی برای تحریک تخمک استفاده شود.
قبل از تخمککشی و در طول سیکل ای وی اف تخمدانها در اثر مصرف داروهای هورمونی ملتهب، بزرگ و حساس میشوند. در صورت داشتن رابطه جنسی و باردار شدن احتمال پارگی تخمدان و همچنین تورشن تخمدان(چرخش تخمدان) وجود دارد. تا مدتی بعد از تخمک کشی نیز تخمدانها همچنان متورم، دردناک و حساس باقی خواهند ماند. فعالیت سنگین و فعالیت جنسی ممکن است منجر به درد شدید و در بعضی موارد خونریزی شدید واژن شود. به طور کلی، متخصصان باروری توصیه میکنند تا دو هفته پس از تخمککشی از رابطه جنسی خودداری شود تا لگن و تخمدانها بتوانند استراحت کنند و بهبود یابند. همچنین ممکن است در طی عمل تخمک کشی امکان کشیدن تعدادی از تخمکها نباشد درنتیجه امکان بارداری با رابطه جنسی وجود دارد و بارداری ایجاد شده ممکن است هم برای مادر و هم جنین خطرناک باشد و جزو بارداری های پرخطر طبقهبندی میشوند.، چون رحم و تخمدان آمادگی لازم را ندارند و شرایط لازم برای بارداری وجود ندارد.
معمولاً تعدادی از تخمکهای دریافت شده طی فرایند تخمککشی با کیفیت، بالغ و مناسب جهت فریز هستند، لذا بلافاصله و طی حداکثر ۲۴ ساعت یا به صورت تخمک یا به صورت جنین (بعد از لقاح تخمک با اسپرم) در آزمایشگاه و در محیطی مخصوص فریز میشوند، تا در موقع لزوم مورد استفاده قرار بگیرند.
بله ،تمام بیمه های پایه طرف قرارداد با مرکز باروری شکیبا میباشند و در صورت داشتن بیمه تکمیلی مدارک مورد لزوم برای بیمه ارائه میگردد.
بله در روش های کمک باروری با انجام تست PGD می توان بسیاری از بیماری ها را قبل از انتقال جنین تشخیص داد.
جنین سه روزه جنینی است که به مدت سه روز بعد از لقاح رشد می کند.
-جنین 5 روزه جنینی است که به مدت 5 روز بعد از لقاح رشد کرده و به بلاستوسیست تبدیل شده است. جنین بلاستوسیست اغلب گزینه بهتری جهت انتقال نسبت به جنین سه روزه میباشد، زیرا شانس بالاتری برای لانه گزینی و تولد زنده نسبت به جنین سه روزه دارد.
جنین ها براساس کیفیت جنین، سن مادر و رحم مادر جهت انتقال انتخاب می شوند.
از آنجایی که همه جنین ها نمی توانند تا روز 5 در محیط آزمایشگاه رشد کنند، برخی از پزشکان ترجیح میدهند جنین ها را در روز 2 یا 3 به رحم منتقل کنند زیرا احتمال رشد جنین در شرایط طبیعی رحم بیشتر است.
کسانی که دارای شاخص توده بدنی (BMI) مناسب هستند و ورزش میکنند، رحم مناسب تری جهت بارداری دارند. انجام ورزشهای سنگین همچون دویدن در روزهای اولیه پس از انتقال جنین باید ترک شود، تا از خطر آسیبدیدگی جنین و عدم لانهگزینی جلوگیری گردد. به عبارت دیگر، ورزشهایی همچون دو با ایجاد اختلال در جریان خون از رحم به دیگر اعضا، موجب اشکال در ضخیم شدن آندومتر رحم میشود.
با این حال، توصیه میشود بانوان بهویژه زنانی که قبل از بارداری بهطور منظم ورزش میکردند، فعالیتهای سبکتری مانند پیادهروی را همچنان ادامه دهند.
یکی از شایعترین علامتهای بعد از انتقال جنین داشتن کمردرد است. کمردرد در روز های اول بعد از انتقال جنین طبیعی میباشد که حتی در بارداری های طبیعی نیز وجود دارد. علت اصلی کمردرد بعد از انتقال جنین، تزریق آمپول و داروهای هورمونی است. هورمون ها، تحریک تخمدان و آمادهسازی آندومتر میتواند، باعث گرفتگی و کمردرد شود. در صورت ادامه دار بودن درد کمر و یا شدید شدن درد حتما به پزشک مراجعه بفرمایید.
موفقیت انتقال جنین در درمان ناباروری به روش آی وی اف به عوامل متعددی نظیر کیفیت سلولهای جنسی، سلامت رحم و سبک زندگی بستگی دارد، البته تکرار عمل IVF سبب افزایش درصد موفقیت در این عمل میشود.
رعایت نکات زیر میتواند میزان موفقیت عمل آی وی اف را افزایش دهد:
رژیم غذایی سالم شامل میوه، سبزیجات و غلات کامل
مصرف صحیح و منظم داروها طبق دستور پزشک
انجام توصیههای پزشک
انتخاب مرکز درمانی مناسب
نوشیدن آب فراوان
مصرف پروتئین کافی
استفاده از مکملها(تحت نظر پزشک)
آموختن و به کارگیری راه های کنترل استرس
بهطورکلی، میبایست بعد از انتقال جنین از انجام فعالیتهای ورزشی سنگین، بلند کردن اجسام سنگین و خم شدن پرهیز نمود. باید دانست که برای خم و راست شدن در دوران بارداری (جهت برداشتن چیزی از زمین و یا هنگام بلند شدن از زمین) میبایست به جای خم کردن کمر، زانوها را خم نمود و به هنگام بلندشدن از زمین، بهطور ناگهانی کمر را راست نکرد؛ بلکه باید از یک دستگیره کمک گرفت.
به این نکته نیز باید توجه داشت که حتی در ماههای اول بارداری که انعطاف بدن مادر بیشتر است و جنین هنوز رشد زیادی نکرده هم باید از خم و راست شدن مکرر اجتناب نمود، چون ممکن است در ماههای بعدی دردهای شدید کمری و لگن را در پی داشته باشد.
با پیشرفت بارداری، رشد بیشتر جنین و برجستهتر شدن شکم، ممکن است سبب به هم خوردن تعادل مادر شود، لذا عدم خم و راست شدن مکرر و یا در صورت لزوم، خم و راست شدن به صورت صحیح برای تداوم بارداری و سلامت مادر و جنین ضروری میباشد.
شیوه خوابیدن بعد از انتقال جنین اثری روی نتایج عمل و نحوه لانهگزینی نمیگذارد. با این حال، خانمها باید تلاش کنند که خواب راحت و مناسبی طی این دوران داشته باشند. برخی از راههای بهبود کیفیت خواب پس از انتقال جنین عبارتند از:
دوش آب گرم پیش از خواب
عدم نوشیدن قهوه و چای طی ۴ تا ۶ ساعت قبل از خواب
دمای مناسب اتاق خواب
دوری از تلفن همراه، لپتاپ و تلویزیون قبل خواب
فاصله ۲ تا ۳ ساعته بین خوردن شام و خوابیدن
گوش دادن به موسیقیهای آرام
14 روز پس از انتقال جنین، فرد باید جهت انجام تست بارداری اقدام نماید. توصیه میشود، آزمایش خون با دوبار تکرار به فاصله ۲ یا ۳ روز از یکدیگر انجام شود، که درصورت مثبت شدن نتیجه آزمایش، سونوگرافی جهت اطمینان از بارداری مناسب 14 روز پس از آزمایش صورت میگیرد و مصرف داروهای تجویزی هم باید طبق دستور پزشک ادامه یابد.
منفی شدن جواب آزمایش، نشاندهنده عدم وقوع حاملگی میباشد، که توصیه میشود مجددا 48 ساعت بعد آزمایش مجددا تکرار گردد و در صورت منفی بودن مجدد جواب آزمایش باید با مشورت پزشک مصرف داروها را قطع کرد و با قاعدگی مجدد، جهت ادامه درمان مراجعه نمود.
1-نمونه باید 3 تا 5 روز پس از آخرین نزدیکی گرفته شود و در صورتی که زمان نزدیکی کمتر یا بیشتر از مورد ذکر شده باشد، حتما به آزمایشگاه اطلاع دهید.
2-قبل از تحویل نمونه حتما برچسب ظرف نمونه گیری را با مشخصات خود تطبیق دهید.
3-جهت رعایت بهداشت و پیشگیری از انتقال عفونت حتما از ملحفه تمیز موجود در کمد اتاق نمونه گیری استفاده کنید.
4-جهت آرامش بیشتر در زمان نمونه گیری درب اتاق را قفل کنید.
5-قبل از گرفتن نمونه مثانه باید خالی باشد.
6-نمونه باید فقط از طریق استمناء (خود ارضایی) جمع آوری شود.
7-به هیچ عنوان از كاندوم، روغن، وازلین، کرم، ژل های روان کننده و صابون برای گرفتن نمونه استفاده نکنید.
8-نمونه باید تمیز و بدون آلودگی (مو و غیره..) تهیه شود.
9-از شستن ناحیه تناسلی با آب و صابون قبل از تهیه نمونه خودداری کنید.
10-تمام مایع منی باید در ظرف نمونه گیری جمع آوری شود و در صورتی که مقداری از نمونه ( بخصوص بخش اول نمونه ) از بین رفت، حتما موضوع به آزمایشگاه اطلاع داده شود تا جنين شناس بالينی درباره شرایط پيش آمده تصميم بگيرد.
11-پس از نمونه گیری، ظرف محتوی را در دریچه مخصوص جایگاه نمونه قرار دهید.
12-وجود تب در مدت سه روز قبل از نمونه گیری را اطلاع دهید.
13-به دليل تداخل مصرف برخي از داروهاي گياهي و شيميايي با روند درمان، هر گونه مصرف دارو در زمان انجام آزمایش را به بخش مربوطه اطلاع دهید.
14- شب قبل از نمونه گیری از گرفتن دوش آب گرم، سونا و جکوزی خودداری کنید.
مطالعات اخیر نشان میدهد که IVF خطر ابتلا به سرطان سینه، آندومتر، دهانه رحم یا تخمدان را افزایش نمیدهد.
نزدیکی قبل از انتقال:
نزدیکی قبل از انتقال جنین مشکلی ندارد، مگر اینکه شما در سیکل انتقال جنین، قصد تعیین جنسیت یا انجام بررسی های زنتیک را داشته باشید، که در این صورت پرهیز از نزدیکی جزو مراقبتهای قبل از انتقال میباشد.
نزدیکی بعد از انتقال:
توصیه میشود از انجام رابطه زناشویی به مدت دو هفته خودداری کنید.
یبوست: یکی از شایعترین عوارض جانبی که خانمها بعد از عمل تخمکگذاری گزارش میکنند، یبوست است. در صورت لزوم میتوان از ملینها استفاده کرد و حتما مایعات زیاد مصرف کرده و هیدراته بمانید.
نفخ و گرفتگی: داروهای هورمونی ممکن است نفخ ایجاد کنند. افزایش مصرف پروتئین میتواند بسیار مفید باشد. غذا را آهسته بخورید و در نظر داشته باشید که غذاهایی مثل سبزیجات از جمله بروکلی، کلم، سیر، پیاز و گل کلم، لبنیات، غذاهای سرخ کردنی، مواد چرب، حبوبات ممکن است باعث نفخ شوند.
حساسیت سینه: تغییر سریع سطح هورمونها میتواند سینهها را دردناک یا حساس کند، مشابه آنچه برخی از زنان قبل از قائدگی تجربه میکنند. پس از عمل، حتما از یک سوتین حمایتی مناسب استفاده کنید تا مانع از وارد شدن فشار غیر ضروری به سینه شود و در صورت لزوم از داروهای ضد درد (مسکن های ساده) نیز میتوانید استفاده کنید.
ترشحات واژن: دفع مقدار کمی مایع آبکی غیر معمول نیست. مهم است که بعد از عمل جراحی در حین استفاده از سرویس بهداشتی یا از طریق بلند کردن اجسام سنگین به بدن فشار زیادی وارد نشود. زور زدن بیش از حد میتواند دهانه رحم را بیشتر تحریک کند.
عفونت: در طول هر عمل جراحی، عفونت همیشه یک خطر است. استفاده از سوزن آسپیراسیون برای جمع آوری تخمکها به ندرت میتواند باعث خونریزی، عفونت، آسیب به روده، مثانه یا رگهای خونی شود. همچنین نباید از تامپون در این دوره استفاده کنید، زیرا ممکن است باعث عفونت واژن شود.
مشکل در تخلیه ادرار: به یاد داشته باشید که داشتن درد خفیف در هنگام تخلیه ادرار پس از تخمککشی طبیعی میباشد و با رعایت مناسب بهداشت و هیدراته ماندن به حداقل میرسد. اما در صورت وجود درد شدید یا ادامه دار بودن درد در هنگام تخلیه ادرار، درد شدید در قسمت پایین شکم، نشت ادرار، خون در ادرار سریعا به پزشک مراجعه فرمایید.
پريشاني عاطفی با كاهش موفقيت درمان در ارتباط است. بيخوابی و محروميت از خواب نوسانات روزانه چند هورمون مربوط به توليد مثل و باروري را تغيير ميدهد وحتی برعملکرد بیولوژیک بدن مانند واکنشهای ایمنی بین مادر وجنین که جهت لانهگزینی لازم است تأثیر میگذارد. سطح پایه استرس فرد حتی با تعداد تخمکهای بدست آمده و لقاح شده، میزان بارداری، میزان تولد زنده و وزن تولد ارتباط قابل توجهی دارد.
جنینهای تشکیل شده در آزمایشگاه بعد از 3 تا 5 روز اماده انتقال به رحم هستند. جنین تازه (Fresh) جنینی است که پس از اماده شدن در آزمایشگاه بدون فریز شدن به رحم انتقال داده میشود. بیمار اگر جنین سه روزه دارد، سه روز بعد و در صورت داشتن جنین 5 روزه، 5 روز بعد جهت انتقال مراجعه میکند. همچنین ممکن است مادر شرایط مناسبی برای بارداری نداشته باشد، بنابراین جنینها در محیط مناسب و مخصوص فریز شده و برای چندین سال نگهداری میشوند. درنتیجه هر زمان که مادر آمادگی لازم را داشته باشد میتواند انتقال جنین را انجام دهد. در صورت داشتن جنین فریز بیمار بعد از پایان یافتن یک دوره قاعدگی میتواند جهت انتقال جنین مراجعه کند. اما تمام این موارد در صورتی انجام میپذیرد که جنین و رحم امادگی لازم را جهت انتقال داشته باشند. این امادگی توسط پزشک تشخیص داده میشود. عمل انتقال جنین به صورت سرپایی و بدون درد در مرکز ناباروری صورت میگیرد. جنین ها توسط یک کاتتر نازک و ظریف از طریق واژن، وارد رحم میشوند. تعداد جنینهای منتقل شده بستگی به کیفیت جنینها و سن خانم دارد.
باید اشاره کرد که گاهی هیچ یک از روشهای مذکور برای به دست آوردن تخمک مؤثر واقع نمیشوند، لذا در این موقعیت میتوان از گزینه تخمک اهدایی استفاده نمود. درصورت استفاده از تخمک اهدایی بیمار تخمک لازم جهت لقاح با اسپرم را از فرد دیگری دریافت میکند و با اسپرم همسر خود بیمار لقاح داده میشود.
زمانی که در یک زوج هم تخمک و هم اسپرم جهت لقاح مناسب نباشند، از جنین اهدایی استفاده میکنند، که از زوج دیگری دریافت میشود.
اگر رحم بیمار جهت بارداری مناسب باشد، از رحم خود بیمار استفاده میشود و در صورت نامناسب بودن، از رحم جایگزین یعنی رحم فرد دیگری استفاده میشود.
تمام موارد گفته شده قوانین خاص خود را دارند که به طور کامل باید رعایت شوند.
معمولاً تعدادی از تخمکهای دریافت شده طی فرایند تخمککشی با کیفیت، بالغ و مناسب جهت فریز هستند، لذا بلافاصله و طی حداکثر ۲۴ ساعت یا به صورت تخمک یا به صورت جنین (بعد از لقاح تخمک با اسپرم) در آزمایشگاه و در محیطی مخصوص فریز میشوند، تا در موقع لزوم مورد استفاده قرار بگیرند.
به طور کلی، تحریک بیش از حد تخمدان دارای علائم خفیف یا شدیدی است که در اثر مصرف داروهای هورمونی در سیکل آی وی اف رخ میدهد.
علائم سندرم تحریک تخمکگذاری در حالت خفیف تا متوسط عبارتند از:
درد نوسانی و خفیف در ناحیه شکم
حالت تهوع و استفراغ
نفخ شکم
اسهال
درد در ناحیه تخمدانها
علائم سندرم تحریک تخمدان در حالت شدید عبارتند از:
درد شدید در شکم
بزرگ شدن و احساس سفتی شکم
افزایش وزن ناگهانی مانند یک کیلو طی یک روز
کاهش میزان دفع ادرار
ادرار تیرهرنگ
حالت تهوع و استفراغ مداوم و شدید
احساس تنگی نفس
سرگیجه
در صورت بروز این علائم حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید.
نرخ موفقیت به عوامل مختلفی از جمله وضعیت زوجین و انتخاب مرکز درمانی بستگی دارد. اما به طور کلی میانگین آمار جهانی موفقیت در روشهای کمک باروری 30 تا 40 درصد میباشد.
خیر. هیچ تفاوتی وجود ندارد.
روشهای ناباروری شامل روشهای درمانی به کمک دارو دهی خوراکی یا تزریقی، IVF (لقاح آزمایشگاهی)، IUI (تزریق اسپرم شسته شده به رحم خانم)، ICSI (تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم)، تخمک اهدایی ،جنین اهدایی و رحم جایگزین میباشد.
انتخاب روش مناسب برای هر بیمار بستگی به وضعیت زوجین دارد که با تشخیص پزشک صورت میگیرد.
مدت زمان مقاربت محافظت نشده برای بارداری در زنان زیر 35 سال حدود 12 ماه و در بیشتر از 35 سال حدود 6 ماه میباشد، که پس از زمان تعیین شده به ارزیابی علت مشکل میپردازیم . پزشک معاینه فیزیکی را برای تعیین وضعیت سلامت عمومی و ارزیابی اختلالات جسمانی زوجین انجام میدهد.
ممکن است آزمایش های اختصاصی توصیه شود. برای زنان، این آزمایشات شامل بررسی وضعیت تخمکگذاری، بررسی لوله های فالوپ و رحم میباشد. برای مردان، آزمایشات لازم برای تجزیه و تحلیل اسپرم صورت میگیرد.
زنان به متخصص نازایی و مردان به متخصص اورولوژی که در زمینه باروری تخصص دارند مراجعه میکنند.
روند درمان برای هر بیمار بسته به شرایط و سلامتی بیمار و زمان انتقال جنین متفاوت میباشد.
شایع ترین عوامل ناباروری مردان شامل آزواسپرمی (سلولهای اسپرم تولید نمی شود) و اولیگواسپرمی (سلول های اسپرم کمی تولید می شود) می باشد. گاهی اوقات، سلول های اسپرم بد شکل میشوند یا قبل از رسیدن به تخمک میمیرند. در موارد نادر، ناباروری در مردان ناشی از یک بیماری ژنتیکی و یا یک ناهنجاری کروموزومی است.
سن یک زن میتواند تأثیر زیادی بر باروری داشته باشد. برای یک زن سالم 20 تا 30 ساله، شانس باردار شدن در هر ماه 25 تا 30 درصد است. اما زمانی که یک زن وارد سن 40 سالگی میشود، این شانس به ده درصد و یا کمتر میرسد.
علل ناباروری زنان عبارتند از:
شایع ترین عامل ناباروری زنان، اختلال تخمکگذاری است.
از دیگر عوامل ناباروری میتوان به مسدود بودن لولههای فالوپ، ناباروری به علت وجود مشکلات در اسپرم، آندومتریوز، کاهش عملکرد تخمدان اشاره کرد.
ژنتیک نیز میتواند عاملی در تعیین باروری باشد.
هیچ کس را نمی توان برای ناباروری مقصر دانست. حدود یک سوم موارد ناباروری را می توان به عوامل مردانه و حدود یک سوم را به عوامل موثر بر زنان نسبت داد. برای یک سوم باقیمانده از زوجهای نابارور، ناباروری به دلیل ترکیبی از مشکلات در هر دو طرف ایجاد میشود و در حدود 20 درصد موارد غیرقابل توضیح است.
ناباروری، عدم بارداری بعد از 12 ماه رابطه جنسی، محافظت نشده میباشد. با این حال، برای زنان 35 سال و بالاتر، عدم توانایی در بارداری بعد از 6 ماه، ناباروری در نظر گرفته میشود.
استان فارس، شیراز، شهر جدید صدرا، بلوار پاسداران، بیمارستان پیوند اعضا ابوعلی سینا
سامانه تلفنی 33444000-071
شماره واتسآپ 09008000538
آدرس سایت به نشانی Shakibaivf.com
آدرس اینستاگرام shakibaivf.ir
در مرکز پزشکی باروری شکیبا مشاوره های ژنتیک، روانشناسی، تغذیه ارائه میگردد.
در مرکز ناباروری شکیبا تمامی هزینه ها طبق تعرفه وزارت بهداشت بوده و هیچگونه هزینه اضافی دریافت نمیشود.
با توجه به اینکه مرکز پزشکی باروری شکیبا جز نهادهای عمومی غیردولتی محسوب میشود، هزینه های مصوب خدمات درمانی در این مرکز از مراکز خصوصی کمتر میباشد. اما به صورت کلی برآورد هزینه درمان ناباروری فقط زمانی امکان پذیر است که پزشک نوع درمان و علت ناباروری زوجین را تشخیص داده باشد. بنابراین قبل از تشخیص پزشک نمی توان هزینه درمان را تخمین زد.
نحوه جوابدهی به صورت حضوری و غیر حضوری امکان پذیر میباشد. برای دریافت غیر حضوری نتیجه آزمایش، باید بعد از دریافت پیامک فرستاده شده از سمت آزمایشگاه، مبنی بر آماده بودن جواب آزمایش، از طریق لینک فرستاده شده وارد سایت شوید و بر روی گزینه جوابدهی کلیک کنید و با ثبت شماره موبایل، کد ملی و شماره قبض خود از جواب آزمایش خود به صورت غیرحضوری مطلع شوید.
بله، با توجه به وجود آزمایشگاههای جنینشناسی، آندرولوژی، ژنتیکپزشکی، تشخیص طبی و پاتولوژی تمامی تستهای آزمایشگاهی در آزمایشگاه های مرکز قابل انجام می باشد.
در مراجعه اول حضـور زوجیـن به همراه مدارک زوجیت آنها (کارت ملی آقا و خانم ، شناسنامه آقا و خانم) الزامی است.
ثبت نوبت و مراجعه به قسمت پذیرش
گرفتن شرح حال اولیه از خانم و آقا
ویزیت
درخواست آزمایشات و سایر موارد مورد نیاز از زوجین توسط متخصصین
تکمیل فرم رضایت نامه آگاهانه جهت اطلاع از درصد موفقیت درمان و عوارض احتمالی داروها
شروع درمان
ساعت کاری مرکز روزهای شنبه تا پنج شنبه از ساعت 7 صبح تا 14 بعد از ظهر میباشد.
در ایام تعطیل رسمی مرکز نیز تعطیل میباشد.
مراجعین محترم به سه روش می توانند برای گرفتن نوبت از مرکز پزشکی باروری شکیبا اقدام کنند.
1- نوبتدهی از طریق سامانه تلفنی به شماره 33444000-071
2- نوبتدهی در سایت به نشانی shakibaivf.com
3- نوبتدهی از طریق واتسآپ به شماره 09008000538
مادر جایگزین یا حامل به عنوان کسی که فرزند را درون رحم خود حمل میکند، موظف است طی دوران بارداری آزمایشات و مراقبتهای دوره را به طور کامل انجام دهد. همچنین از مصرف داروهایی که ممکن است برای جنین مضر باشند پرهیز کند. هیچ گونه استعمال دخانیات و مشروبات الکلی برای نفر سوم جایز نیست. همچنین مادر جایگزین باید تا روز زایمان تا جایی که میتواند از سقط شدن جنین و آسیب رسیدن به آن جلوگیری کند.
در حال حاضر در کشور ما از منظر فقهی ایراد خاصی در این خصوص وجود ندارد؛ و از منظر علم حقوق هم قراردادهایی در خصوص رحم جایگزین نوشته می شود.
خیر. جنین انتقالیافته حاصل لقاح آزمایشگاهی تخمک و اسپرم والدین ژنتیکی بوده و جانشین از نظر ژنتیکی هیچ ارتباطی با جنین ندارد.
اهداکنندگان جنین هیچ حقی در مورد جنینهای اهدا شده نداشته و گیرندگان جنین اهدایی والدین قانونی فرزند حاصله میباشند. متقاضیان جنین میتوانند با مشاورین حقوقی مرکز در خصوص مسائل قانونی آینده فرزند خود مشورت کرده و با قوانین حال حاضر جمهوری اسلامی ایران دراینخصوص آشنا شوند.
میزان موفقیت درمان در این روش به کیفیت جنین اهدایی، سن فرد اهداکننده جنین، تعداد جنینهای منتقل شده و مرحله رشد جنین در هنگام انجماد بستگی دارد.
مرکز درمان پزشکی باروری شکیبا دارای مجهزترین بانک جنین اهدایی بوده که تمامی اهداکنندگان آن از نظر سلامت جسمانی، روانی و ژنتیکی از جمله بیماریهای شایع ژنتیکی مانند SMA و Fragile X بررسی شدهاند. هم چنین تلاش این مرکز بر آن است تا با استفاده از آخرین تکنولوژیهای روز دنیا، جنین اهدایی با نزدیکترین ویژگیهای ظاهری به زوجین متقاضی پیشنهاد گردد.
بله، فرایند اهدا کاملاً محرمانه می باشد
پزشک با توجه به شرایط بیمار تصمیم می گیرد ولی معمولا یک یا دو جنین به رحم گیرنده منتقل میشود. هدف از این کار حفظ بارداری، کاهش دوقلوزایی و جلوگیری از داشتن سهقلو است.
سن بین 18 الی 35 سال/ بیوه یا مطلقه/ ترجیحاً دارای فرزند/ سلامت کامل از نظر ژنتیکی / عدم ابتلا به بیماریهای عفونی نظیر ایدز، هپاتیت، سفلیس/ عدم مصرف دخانیات و الکل (الزام به ارائه آزمایش معتبر)/ دارای سونوگرافی نرمال و تأیید شده توسط پزشک معالج از نظر حجم و ذخیره هر یک از تخمدانها/ سند طلاق و یا فوت نامه همسر و کپی از صفحات آن/ تأییدیه سلامت روان توسط پزشک متخصص اعصاب و روان
در مرکز ما بین 18 تا 35 سال سن دارند. این سیاست احتمال سقط جنین و ناهنجاری های کروموزومی مانند سندرم داون را کاهش می دهد.
بله، فرایند اهدا کاملاً محرمانه می باشد.
میزان موفقیت به سن تخمکها بستگی دارد نه به سن رحم. چندین مطالعه نشان داده است که نرخ موفقیت در بارداری در گیرندگان تخمک اهدایی بین 25 تا 50 سال ثابت است.
میزان موفقیت این نوع روش بارداری در مقایسه با سایر روشها حدود 50 تا 60 درصد است و به آمادگی رحم و کیفیت اسپرمها نیز وابسته خواهد بود.
بله. اهدای مجدد ممکن است زمان کمتری بگیرد؛ زیرا قبلاً مراحل غربالگری اولیه را تکمیل نموده اید. اهداکنندگان تخمک نمیتوانند بیش از شش بار اهدا کنند.
خیر، اهداکننده از تمام حقوق و مسئولیتهای مرتبط با تخمکها، جنینها و هر کودکی که در نتیجه استفاده از آنها متولد شده مبرا میشود.
در تمام بخشهای فرایند غربالگری اهداکننده صادق باشید.
در طول چرخه درمان به دستورات پزشک عمل کنید.
بهشدت به برنامه دارویی و مراجعات خود به مرکز پایبند باشید. دستورالعملها را دقیقاً دنبال کنید و وقتشناس باشید.
از زمان شروع داروهای هورمونی تا سه هفته پس از بازیابی تخمک، از رابطه جنسی خودداری کنید.
خیر. خود این روش تأثیری بر توانایی آینده شما برای داشتن فرزندان بیولوژیک ندارد. زنان با حدود ۲ میلیون تخمک متولد میشوند. هر ماه، گروهی از تخمکها فرایند بلوغ را آغاز میکنند، اما بدن در هر سیکل فقط یک تخمک را آزاد نموده (تخمکگذاری) و بقیه را جذب میکند.
امکان بارداری شما در مراحل اهدای تخمک وجود دارد، بنابراین از شما میخواهیم که در این مدت از رابطه جنسی خودداری کنید.
تخمدانهای شما در طی فرایند اهدای تخمک تحریک میشوند. برای ایمنی خود، باید تا چند هفته پس از بازیابی تخمک از فعالیتهای پرتحرک مانند دویدن، دوچرخهسواری و هر چیزی که شامل پریدن است خودداری کنید.
این غربالگری شامل یک پرسشنامه کامل در مورد سوابق شخصی، خانوادگی و پزشکی اهداکننده میباشد. پس از بررسی آن توسط کارشناسان مرکز، اهداکننده توسط روانشناس، مشاوره ژنتیک و متخصص زنان، مشاوره شده و آزمایشهای لازم انجام میگردد.
زوجهایی دریافتکننده تخمک اهدایی هستند که به دلایل پزشکی قادر به استفاده از تخمک خود نیستند. زنان ممکن است به دلایل زیادی نتوانند با تخمکهای خود باردار شوند، مانند بالابودن سن، تجربه یائسگی زودرس، داشتن تخمکهای بیکیفیت یا داشتن سابقه درمان سرطان که به تخمدانهای آنها آسیب رسانده است.
بله اطلاعات پیرامون اهداکنندگان و متقاضیان دریافت تخمک و جنین اهدایی کاملاً محرمانه بوده و تنها با دستور مقامات قانونی میتوان به آن دسترسی پیدا کرد.
شما می توانید از طریق تکمیل فرم موجود در سایت مرکز و یا مراجعه حضوری به کلینیک پزشکی باروری شکیبا کاندید اهدای تخمک شوید.
· توانمندسازی فردی (تأثیرپذیری، عزتنفس، شایستگی، معنادار بودن)
· آموزش خودمراقبتی (ارتباط موثر با اطرافیان، ارتباط موثر با همسر، مدیریت خشم، مدیریت استرس، حل تعارضات زناشویی)
· آموزش مهارتهای زندگی (مهارت حل مسئله، مهارت مدیریت هیجانات و احساسات، مهارت مقابله با خلق منفی)
· آموزش روانشناختی در اضطراب و درمان اختلالات اضطرابی
· آموزش روانشناختی در افسردگی و درمان آن
· آموزش سبک زندگی سالم و مناسب در باروری
· خدمات مشاورهی فردی (بهصورت حضوری و آنلاین)
· بررسی و درمان اختلالات عملکرد جنسی
· گروهدرمانی (بهصورت حضوری و آنلاین)
· مداخلات روانشناختی اولیه برای افراد دارای اختلالات روانپزشکی
· مداخلات مختصر روانشناختی با هدف ارجاع به روانپزشک
· ایجاد گروههای پشتیبان برای ایجاد امید و روحیه در بیماران با تجربیات مشابه توسط روانشناسان مرکز در جهت تسهیل درمان
· بررسی و ارزیابی وضعیت سلامت روان زوجین با استفاده از ابزارهای مناسب و استاندارد
ناباروری اغلب یکی از ناراحتکنندهترین بحرانهای زندگی را ایجاد میکند که یک زوج تابهحال با هم تجربه کردهاند. ناتوانی طولانیمدت برای بچهدارشدن میتواند احساس ازدستدادن قابلتوجهی را برانگیزد. کنارآمدن با انبوهی از تصمیمات پزشکی و ابهاماتی که ناباروری به ارمغان میآورد، میتواند برای اکثر زوجها تحولات عاطفی بزرگی ایجاد کند. اگر احساس اضطراب، افسردگی خارج از کنترل یا گوشهگیری میکنید، میتوانید از متخصصین حوزه سلامت روان مرکز کمک بگیرید.
ارائه آموزش و اطلاعات کافی در مورد گزینههای درمانی مختلف
کمک به زوجها برای آمادهشدن برای عواقب احتمالی درمان و یا شکست درمان
تشویق بیماران به بررسی همه گزینههای درمان از جمله رحم جایگزین یا فرزندخواندگی
کمک به توسعه یا تقویت مهارتهای مقابلهای و راهبردهای حل مسئله
آموزش مدیریت هیجانات منفی در طول درمان
بهبود مهارتهای ارتباطی
تشویق رشد شخصی
همه افراد هنگام پیگیری درمان ناباروری احساسات و فراز و نشیبهای عاطفی دارند. بااینحال، اگر هر یک از علائم زیر را برای مدت طولانی تجربه نمودهاید، ممکن است نیاز به مشاوره با یک متخصص سلامت روان داشته باشید:
ازدستدادن علاقه به فعالیتهای معمول
افسردگی که برطرف نمیشود
مشکل در روابط بینفردی (با شریک زندگی، خانواده، دوستان و/یا همکاران)
سطوح بالای اضطراب
کاهش توانایی در انجام وظایف
مشکل در تمرکز
تغییر در الگوی خواب شما (مشکل در به خوابرفتن، صبح زود بیدارشدن، خوابیدن بیش از حد معمول)
تغییر در اشتها یا وزن شما (افزایش یا کاهش)
افزایش مصرف مواد مخدر یا الکل
افکار در مورد مرگ یا خودکشی
احساس مداوم بدبینی، گناه، یا بیارزشی
احساس تلخی یا عصبانیت مداوم
استرس نقش کلیدی در ناباروری ایفا میکند. تحقیقات اخیر نشان داده است که استرس میتواند باروری را در زنان سالم به تعویق بیندازد. استرس میتواند در نتیجه ناباروری نیز رخ دهد. یک مطالعه علمی نشان داد که استرسی که زنان به دلیل ناباروری احساس میکنند با استرس افرادی که از یک بیماری جدی پزشکی مانند سرطان یا بیماری قلبی رنج میبرند، قابلمقایسه است.